שום לא רק עושה פלאים לגוף שלכם – הוא גם מוסיף הרבה טעם לבישולים שלכם.
לא משנה אם אתם משתמשים בשום כדי להוסיף טעם לבישולים שלכם או אוכלים שום כדי לשמור על גוף בריא, אין שםו סיבה ללכת ולקנות אותו בסופר מרקט או במכולת.
למעשה, אתם יכולים לגדל בקלות שום בבית בתוך המטבח שלכם.
טוב לבריאות שלכם
מחקרים רבים הראו ששום הוא טוב ללב. שום מכיל חומר בשם מימן גופרי, שמשפיע בצורה חיובית על כלי הדם. כמויות קטנות של מימן גופרי מגרות את קירות כלי הדם ומאפשרות להם להתרחב.
“במקומות בעולם בהם צריכת השום גבוהה, כמו במדינות הים התיכון או המזרח הרחוק, יש פחות מקרים של מחלות לב וכלי דם”, אמר דיוויד קרוב לחדשות BBC.
מחזק את המערכת החיסונית
אנשים רבים אוכלים שום כדי לשמור על עצמם מפני מחלות וצינון. שום מגרה את המערכת החיסונית, אבל אין הוכחה מדעית שהוא עוזר נגד צינון.
אבל זה לא אומר ששום לא אפקטיבי נגד צינון, מכיוון שאנשים רבים מרגישים הקלה ברגע שהם אוכלים שום.
מסייע להילחם במחלות
אם אתם אוכלים שום באופן קבוע, הוא יכול להוריד את הכולסטרול. שום מכיל אליאין, שהופך לאליצין כאשר כותשים או קוצצים את השום. אליצין מוריד את לחץ הדם, וגורם לגוף להרגיש טוב יותר.
קל מאוד לגדל אותו
בנוסף לעובדה שהוא בריא וטעים מאוד, קל מאוד לגדל שום אצלכם במטבח.
כל מה שאתם צריכים לעשות זה את ארבעת השלבים הללו:
1. קחו את שיני השום וקברו אותם מתחת ל 5 ס”מ אדמה, לא מהודקת, ולחה.
2. תשתלו אותם עם החלק המחודד כלפי מעלה, ושימו את העציץ בחלון עם שמש.
3. תוודאו שיש למים לאן להתנקז, אחרת השום ירקיב.
4. תחתכו את הפרחים בבסיס כאשר הם פורחים. כשעלי השום מפסיקים לגדול והופכים לחומים, תקצרו אותם ותשתלו שיני שום נוספות.
וזה הכל. זה עד כדי כך פשוט, ותהיה לכם אספקה בלתי נגמרת של שום בריא וטעים.
כשקוצרת את הקציר סטודנטית יקרה של החיים … הינך קוצרת אשכול של שום ואז קוצרת מן האשכול שומון אחד! קומפרי? שומו שמיים שנה טובה 🙂
הכתבות כאן הן כתבות וירטואליות,גרעין של רעיון מתוגבר בחוסר מעשיות והבנה , נפלאות הוירטואליה והריק המודרני של חיוורי מקלדות , ביחס ליצירתיות באופן כללי ויצירת יש מאין באופן פרטי – כל הכבוד! מבחינת חקלאות ומשק עזר , מומלץ להתעניין במקום אחר.
אהבתי, נכון מאוד.