אנחנו מדברים הרבה על ‘דלקת’, אבל מה בדיוק משמעות המילה הזו לבריאות שלנו?
למעשה, דלקת היא תהליך שהגוף שלנו עובר על מנת לרפא את עצמו כחלק מהמערכת החיסונית שלנו. דרך התהליך הזה הגוף שלנו מסוגל להגן על עצמו נגד חיידקים ווירוסים ומדוע הפצעים והזיהומים שלנו לא הופכים לקטלניים.
יחד עם זאת, אתם וודאי תוהים מדוע אנחנו ממליצים לאכול מאכלים ולעשות התעמלות שמפחיתים את דלקתיות אם זו פעולה כל כך טבעית עבור הגוף שלנו. למרבה הצער, ישנם מקרים הגוף נהיה דלקתי בזמנים לא טבעיים ובלי סיבה טובה.
במצבים כאלו, הדלקת עלולה להזיק לגוף, במיוחד כאשר התדירות שלה עולה והיא הופכת לבעיה כרונית שנגרמת כתוצאה חוסר פעילות ספורטיבית, תזונה לא נכונה, לחץ, עישון, וגורמים נוספים. יותר מכך, דלקת כרונית עלולה להוביל לבעיות כרוניות כולל דלקת מפרקים ניוונית.
מה שמביא אותנו לתפריט היומי, קערה אנטי דלקתית וטעימה במיוחד! מרק כורכום, עגבניות ופלפל שחור!
כורכם מפוצץ בחומרים אנטי-דלקתיים
אנחנו כותבים לא מעט על כורכום, ושהוא מכיל מרכיב נפלא בשם כורכומין, שבנוסף לעובדה שהוא מטפל בבעיות כרוניות רבות, כולל הפחתת סיכון לחלות בסרטן, לכורכומין יש תועלות אנטי-דלקתיות נפלאות!
עגבניה היא לא ירק אדום רגיל
תהיתם מדוע עגבניה היא כל כך אדומה? ובכן, זה בגלל הליקופן! הוא מקדם כולסטרול בריא, ומוריד את לחץ הדם.
פלפל שחור לא יוסיף רק טעם, אלא גם הרבה מאוד בריאות
פיפרין, המרכיב שנמצא בפלפל השחור למעשה מסייע לספיגת הכורכומין פי 2000%!! לבדו, הפלפל השחור מסייע לעיכול טוב יותר ונלחם בהתחמצנות של הגוף.
מה אתם צריכים למרק העגבניות, פלפל שחור וכורכום:
3/4 כוס עגבניות שרי חתוכות לחצי
1 פחית עגבניות חתוכות (כולל המיץ)
1/2 כוס ציר ירקות דל נתרן
1 בצל חתוך
2 שיני שום כתוש
2 כפיות אבקת כורכום
1 כפית שמן קוקוס
1/2 כפית מלח ים
1 כפית חומץ תפוחים
הוסיפו פלפל שחור לפי הטעם
הוראות הכנה:
טגנו את הבצל יחד עם השום בשמן הקוקוס, על אש בינונית למשך דקה. הוסיפו את הכורכום, ולאחר מכן את עגבניות השרי. בשלו עד שהעגבניות מתרככות.
הוסיפו את פחית העגבניות, ציר הירקות, חומץ תפוחים, ובזיליקום. הביאו לרתיחה על אש בינונית-גבוהה, לאחר מכן כסו את הסיר ובשלו על אש נמוכה במשך 5 דקות.
ערבבו בבלנדר או מיקסר ידני עד שמתקבל מרקם קרמי.
הוסיפו קצת מלח ופלפל. תיהנו!