יש לנו חדשות נפלאות עבור כל אלה מכם שאוהבים לאכול גבינה: מסתבר שמוצר החלב האהוב עליכם יעזור לעזור לכם לחיות יותר שנים.
לפי מחקר שפורסם ב Nature Medicine, גבינות מיושנות מכילות כימיקל מיוחד שמסייע בצורה משמעותית בהפחתת הסיכון למחלות לב, מעט את תהליך ההזדקנות, ומעלה את תוחלת החיים הממוצעת.
החוקרים ביצעו בתחילה ניסויים על עכברי מעבדה ומצאו שהחיים של העכברים שצרכו גבינה באופן קבוע היו ארוכים יותר.
סקר נערך בקרב 800 אנשים באיטליה, והם מצאו שאלו שאוכלים גבינה באופן קובע סובלים פחות מיתר לחץ דם ומחלות לב וכלי דם. הסיכון שלהם לאי ספיקת לב היה נמוך ב 40% מאשר אלו שלא אוכלים גבינה.
החוקרים מאמינים שהכימיקל שנמצא בגבינה (פוליאמין) מסייע לתאי הגוף להיפטר מרעלים ומחלקיקים פגומים, ויש לו השפעה חיובית על הגוף והוא אפילו מסייע לגוף להצעיר עצמו באופן פיזי.
כמובן שחשוב לזכור שגבינה מכילה קלוריות רבות ועלולה להזיק לאנשים מסוימים. אבל זה לא אומר שלאלו שלא אוכלים גבינה אין סיכוי להאריך את חייהם.
הפוליאמין שנמצא בגבינות מיושנות נמצא במוצרי מזון אחרים, כמו אפונה ירוקה, תירס מתוק, פולי סויה, ומזונות מחיטה. אבל לגבינה יש יתרון אחד על פני השאר – היא פשוט יותר טעימה!