את מקשיבה לי? תעשי את שיעורי הבית שלך. שימי את הבגדים בארון. למה התרמיל שלך באמצע החדר? תעשי כלים. אני לא מרשה לך לבלות עם אלעד (אבל השם שלו הוא באמת גלעד או שאולי זה אמיר). את מרותקת! תתרכזי בעתיד שלך. את מקשיבה לי? שלא תעזי לחזור הביתה אחרי 21:00. סיימת את שיעורי הבית שלך? לכי ללמוד. נקי את הפנים ואל תשכחי לצחצח שיניים. אני נראית לך כמו משרתת? האם סיימת לנקות את החדר?
אם אמרת את אוסף השאלות, הצהרות, שאלות רטוריות בכל יום, במה שנראה כמו נצח, לבת בת ה [הכניסי כאן את גיל שלה]? יופי.
המשיכי לעשות את מה שאת עושה, תנדנדי לה, תנג’סי לה, ותציקי לה, עד שהיא סוף סוף תבין אותך. ואז, כשהשעון המעורר מצלצל בבוקר שלמחרת, תעשי את הכל שוב . מחקרים הוכיחו שאמהות שמנדנדות ומנג’סות מגדלות בנות מוצלחות יותר.
החוקרת אריקה רסקון-רמירז מאוניברסיטת אסקס הובילה מחקר שהראה ש”מאחורי כל אישה מצליחה עומדת אמא נודניקית”. המחקר בחן מידע מ 15,000 תלמידות בגילאי 13-14 בין השנים 2004 עד 2010. לפי האתר הזה, רמירז מצאה ש”מדד הציפיות של המחקר משקף שילוב של שאיפות ואמונות של ההורה הדומיננטי, ברוב המקרים – האמא, לגבי הסבירות שהילדה תגיעה להשכלה גבוהה”.
הילדות עם אמהות שהיו להן ציפיות גבוהות מהן, דחפו את הבנות שלהן לעשות החלטות טובות יותר בחיים. לפי Mail Online, המחקר גילה איך אמהות נודניקיות הפחיתו ב 4% את הסיכוי שהבנות שלהן יכנסו להריון בתיכון בהשוואה להורים עם ‘שאיפות בינוניות’. לבנות הללו הייתה סבירות גבוהה יותר להגיע לאוניברסיטה, לבנות לעצמן קריירה מצליחה ולהרוויח יותר כסף.
“במקרים רבים הצלחנו לעשות את מה שהאמנו שהוא יותר נוח עבורנו, אפילו אם זה היה נגד רצון ההורים שלנו. אבל לא משנה כמה ניסינו להתחמק מההמלצות של ההורים שלנו, בסופו של דבר הם השפיעו עלינו, בצורה יותר עדינה, בחירות שאנחנו חשבנו שהן אישיות ביותר”, הסבירה החוקרת רסקון-רמירז.
אז לכל האמהות ה’מעצבנות’, תמשיכו להיות נודניקיות! כל הנדנודים האלה בסופו של דבר ישתלמו.
במהלך חיי ההתבגרות שלהן בנות אולי לא יבינו מדוע המטרה היחידה שלכן בחיים היא ‘לעצבן’ אותן. בראש הצעיר והמורכב שלהן, עמוס בדרמות של תיכון, הן לא מסוגלות לעבד את המשמעות העמוקה מאחורי סיבת הנדנוד – אתן אוהבות אותן ולכן אתן רוצות רק בטובתן. אתן מנדנדות להן לגבי מטלות יומיות על מנת שהן יסגלו לעצמן הרגלים שיועילו להן בעתיד כשהן יצטרכו להתמודד עם העולם האמיתי.
תסמכו עלינו, מתישהו בשנות ה 20 לחייהן, יהיה להן קליק במוח, והן סוף סוף יבינו שעל הנדנודים הללו היו בסך הכל לטובתן. וכשהן יבינו, כל מה שתהיה זו אהבה, הבנה והכרת תודה עבורך – האמא הנודניקית.