הארומה והטעם הייחודי של הקלמנטינה הופכת אותה לאחד מפירות ההדר האהובים ביותר.
יחד עם הטעם הנפלא שלה, הקלמנטינה מציעה תועלות בריאותיות רבות בו זמנית. פרי הסתיו הזה מחזק את המערכת החיסונית, נלחם בדלקות, משפר את תפקוד הריאות, ועוד ועוד.
ועדיין, לא הרבה יודעים שהם יכולים לגדל את הפרי הנפלא הזה אצלם בבית, בתוך עציץ בגינה. אנחנו נחשוף בפניכם היום איך לגדל קלמנטינות בבית, וזה לא תאמינו עד כמה זה קל.
אתם צריכים:
אתם תצטרכו עציץ בינוני עם חורים בתחתית בשביל ניקוז. שימו כמה אבנים קטנות בתחתית הדלי, והשתמשו באדמה אורגנית לניקוז טוב יותר. בנוסף, שימו קצת חול על האדמה (מתחת לדלי) לאיוורור טוב יותר.
לאחר מכן, תזרעו כמה זרעי קלמנטינה, תכסו אותם היטב, אבל אל תלחצו אותם חזק מדי בתוך האדמה.
הניחו את העציץ במקום עם שמש.
טיפול:
מומלץ מדי פעם להוסיף דשן עשיר במגנזיום, אבץ וברזל.
כאשר האדמה יבשה עד לעומק של כ 2.5 ס”מ, תשקו את העציץ. אל תשכחו לחתוך את הענפים השבורים והמתים.
כשאתם מלקטים את הפרי, תעשו זאת בעדינות על מנת לא לגרום נזק לעץ.
עכשיו תוכלו ליהנות בעצמכם מקלמנטינות טריות מהעץ, בלי חומרי הדברה וכימיקלים שמרססים על אלו שאתם קונים בסופר מרקט.