מאז שאני זוכר את עצמי, אני חובב פסטה מושבע. יש אפילו תמונות שלי כילד עם קערת פסטה מולי ופרצוף מלא ברוטב.
עם הזמן, נימוסי השולחן שלי השתפרו, אבל אני עדיין אוהב פסטה ותמיד מחפש מתכונים טובים.
אז כשראיתי את רוטב העגבניות הפשוט אך המעולה הזה, לא יכולתי שלא לשתף אותו עם כל מי שאני מכיר.
השפית המעוטרת מרסלה הזאן, הגאון שמאחורי הרוטב הזה, קוראת לו ‘רוטב הפסטה הטוב בעולם’, ואני חייב להסכים איתה.
כמובן שכל אחד ישפוט לעצמו. אבל רוב האנשים יסכימו שזה אחד המתכונים הפשוטים ביותר לרוטב לפסטה.
מרסלה הזאן יודעת איך להכין פסטה. במשך 48 שנים, היא פרסמה ספרי מתכונים רבי מכר, בדרך כלל על בישול אוכל איטלקי ביתי.
מרסלה נפטרה בשנת 2013, אבל המתכונים שלה ממשיכים לחיות ונושאים עמם את המסורת האיטלקית.
אחד המתכונים המפורסמים שלה הוא רוטב עגבניות המכיל שלושה מרכיבים בלבד. הוא הכי פשוט שיש, ויתכן וזה יהיה הרוטב האדום הכי טוב שאי פעם תכינו בבית!
איך להכין:
1. שימו הכל בסיר. ערבבו פחית שימורים שלמה של עגבניות מקולפות (עגבניות תמר הן הטובות ביותר), 5 כפות חמאה, בצל אחד מקולף חתוך לחצי וקצת מלח.
2. הביאו לרתיחה. תנו למרכיבים לרתוח על אש בינונית במשך 45 דקות. מפעם לפעם תמעכו את העגבניות עם כף עץ כדי לפרק אותן בעדינות.
3. תבלנו והגישו. הוסיפו קצת מלח ואולי קצת פלפל שחור. הוציאו את הבצל מהרוטב לפני שאתם מערבים אותו עם הפסטה.
נראה טעים, נכון? אתם תמיד יכולים להוסיף פרזמן מגורד וקצת בזיליקום כדי להגביר את הטעם ולשדרג את הרוטב.
לפעמים, הדברים הפשוטים בחיים הם הטובים ביותר, בדיוק כמו המתכון הזה.
מכירים מישהו שאוהב פסטה וישמח לבחון את הרוטב הביתי הזה?
בבקשה שתפו אותו בפייסבוק כדי לתת לחברים שלכם טעם אמיתי של איטליה!