בדרך כלל אנחנו עושים דברים בצורה אוטומטית בדיוק כפי שלימדו אותנו כל החיים.
אנחנו אפילו לא חושבים עליהם, ולא חושבים על זה שאולי יש דרך קלה, טובה ומהירה יותר לבצע את אותם דברים.
כמו עם כל דבר, כל מה שאנחנו צריכים לפריצת דרך זה להסתכל על דברים מזווית קצת שונה.
היום הכנו עבורכם 19 טיפים נפלאים משפים בכל בעולם שיעזרו לכם להרגיש בנוח במטבח הביתי שלכם.
אחרי שתקראו את זה, אתם תגידו לעצמכם – ‘איך אני לא חשבתי על זה’.
1. איך להציל מרק מלוח מדי
ישנן דרכים רבות לעשות את זה. לדוגמא, אתם יכולים לטבול בד לסינון גבינה מלא בכמות קטנה של דגנים בתוך הסיר. הבד יספוג את עודפי המלח. אתם יכולים גם לטבול כפית עם קוביית סוכר. כשהסוכר מתחיל להינמס, הוציאו את הכפית וחזרו על הפעולה עם קוביית סוכר נוספת.
2. איך לרכך בקר
אם אתם רוצים סטייק רך ועסיסי, הכינו מרינדת מיונז לפני הבישול.
3. תירס
תירס חם שלא נאכל יכול להיות מצוין בסלט. כל מה שאתם צריכים לעשות זה לחתוך את הגרעינים עם סכין.
4. לשמר את הטעם של מנה
חממו את הצלחות לפני הגשת מנה חמה, וקררו אותן לפני הגשת מנה קרה. טריק קטן כמו זה יכול לשמר את הטעם ואת טריות המנה.
5. איך להפריד בקלות חלמון וחלבון
במקום להעביר את הביצה מחצי קליפה לחצי קליפה, אתם יכולים להשתמש בבקבוק פלסטיק רגיל.
6. חלב ופירה תפוחי אדמה
עדיף לא להוסיף חלב קר לפירה: זה יהפוך אותו לאפור. הפירה יהיה טעים יותר אם תוסיפו חלב חם.
7. קוביות קרח טעימות
אתם יכולים להכין תיבוליות נפלאות אם תוסיפו תבלינים ירוקים מעורבבים בשמן זית ותכניסו למגש הקרח. בנוסף, אתם יכולים להכין קרח טעים למשקאות עם פלחי לימון ותפוז, נענע, ופירות נוספים.
8. יין קפוא
אתם יכולים להשתמש עם השיטה שרשומה למעלה, ואז להשתמש בקוביות היין לבישול.
9. אם הלחם מתחיל להעלות עובש
יש דרכים רבות להשתמש בלחם מלבד לסנדביצ’ים. אחת מהן – לחם גבינה – מנה מהירה ונפלאה לכל המשפחה.
10. שמירה על ירקות
כדי לשמור על ירקות זמן רב יותר – כמו למשל סלרי או ברוקולי – עטפו אותם ברדיד (כמו למשל מגבת נייר)
11. להעניק חיים חדשים למאפים
כדי להעניק לפיצה קרה טעם טרי, חממו אותה במחבת במקום במיקרוגל
12. איך למנוע מאבוקדו להשחים
האבוקדו לא ישחים אם תפזרו עליו קצת חומץ תפוחים ותאחסנו אותו עם פרוסות בצל
13. איך להפוך כל סכין נוחה לעבודה
כדי להבטיח שידית הסכין לא תחליק, פשוט עטפו אותה עם כמה גומיות
14. תחליף למיונז
אם נגמר לכם המיונז אבל יש שמנת חמוצה במקרר, אז אתם יכולים להכין ממנה רוטב ‘מיונזי’: ערבבו את השמנת החמוצה עם החלמון של ביצה קשה וכף מלאה של חרדל.
15. אם בצל קצוץ קמל
בצל קצוץ ישמור על הטריות אם תשימו אותו על צלחת שעליה פיזרתם קצת מלח. בנוסף אתם יכולים לעטוף אותו עם ניילון נצמד או למרוח עליו קצת שמן ירקות ולהשאיר על השיש.
16. להיפטר מריח לא נעים מהכלים
אם ריח הבצל או הדג לא יורד מהכלים, שטפו אום עם מים וחומץ – הריח יעלם צ’יקצ’ק.
17. קפה בג’זווה
כדי שהקפה ישקע בתחתית הגז’ווה, הוסיפו כפית של של מים קרים וחכו חצי דקה. לאחר מכן שפו את הקפה לכוס.
18. שמירה על טריות הלחם
לחם ישאר טרי הרבה יותר זמן אם תאחסנו אותו יחד עם תפוח
19. צ’יפס פריך
צ’יפס יהיה הרבה יותר פריך אם קודם תספגו את השמן עם נייר מגבת, או שתכניסו אותו למיקרוגל לפני שאתם מטגנים אותו.