בסופי השבוע שלי אני אוהב לישון, להירגע, לקחת את הכל לאט…ועוד דבר אחד חשוב: לאכול ביצים לארוחת בוקר.
לא משנה אם הן מקושקשות, ביצת עין או חביתה שטוחה, אני תמיד נהנה לאכול ביצים.
וקליפות הביצים הולכות כמובן לאשפה…ושם הן נשכחות.
אבל אחרי שקראתי את זה, זה בהחלט הולך להשתנות.
זה לא סוד שכמויות גדולות של מזון מתבזבזות מדי שנה. דבר אחד שאנו יכולים להשתפר בו זה לבדוק את הכמויות שלנו בצורה טובה ביותר ולהגיש את הכמות שאנו יודעים שנאכל.
אבל הנה משהו שאף פעם לא חשבתי עליו: הדבר הזה שנראה בלתי אכיל יכול להיות לו למעשה שימוש יעיל מאוד. קחו לדוגמא קליפות ביצים.
כשכמעט 90 אחוזים מקליפת הביצה מורכבת מסידן טהור, מינרל חיוני שחשוב לשרירים והעצמות שלנו, אולי תרצו לחשוב שוב לפני שאתם זורקים את הקליפות לפח האשפה.
אז איך לנצל בצורה הטובה ביותר את הסידן היקר? פשוט – המשיכו לקרוא:
שלב 1
שטפו במסננת 12 קליפות ביצים. שטפו היטב, אבל ודאו שהקרום של הביצים נשאר.
שלב 2
שימו את קליפות הביצים בסיר מים רותחים ו-ודאו שהם נשארים מתחת לפני המים. הרתיחו במשך 10 דקות כדי להיפטר מחיידקים.
שלב 3
הוציאו את הקליפות מהמים ונערו היטב כדי להיפטר ממים שנשארו. שימו את הקליפות על תבנית אפייה והכניסו לתנור לחום של 200 מעלות למשך 15 דקות.
שלב 4
כשהקליפות נהיו פריכות מאוד, הוציאו אותן ותנו להן להתקרר. לאחר מכן הכניסו לבלנדר עד לקבלת אבקה.
שלב 5
עכשיו יש לכם אבקת שהיא סידן טהור ואתם יכולים להשתמש בה בארוחות: פשוט פזרו את האבקה מעל מרק, קינוח, רטבים או משקאות. תוספת הסידן תשמור על העצמות בגוף שלכם בריאות וחזקות!
חצי כפית מכילה כ 400 מ”ג סידן.
איזה רעיון בריאות גאוני שחוסך כסף וגם תורם לסביבה!
בבקשה שתפו את הטיפ הזה עם כל מי שאתם מכירים בפייסבוק – בתקווה יותר אנשים ינצלו את היתרונות שיש לביצים להציע.