רק אלופים במטבח יכולים לפרוס תפוח בלי סכין, לקלף ביצה בתנועה אחת, ולמנוע מהבצל לגרום להם לדמוע.
הם מכירים את כל הטריקים לבישול ונהנים לחלוק אותם איתנו.
אספנו עבורכם 11 סודות קולינריים מגניבים ומועילים, שיהפכו גם אתכם למאסטר שף!
טיפות יוגורט
טיפות יוגורט הן טעימות ויותר חשוב – בריאות, במיוחד בקרב ילדים. קל מאוד להכין אותן: הכניסו יוגורט לשקית זילוף, ולחצו טיפות על תבנית אפייה, והכניסו לפריזר למשך שעה.
לחתוך בצל בלי לבכות
כדי למנוע מהבצל לגרום לכם לדמוע, הכניסו אותו לפריזר למשך 15 דקות לפני שאתם חותכים אותו
איך לקלף ביצה בקלות
יהיה הרבה יותר קל לקלף ביצה קשה אם תוסיפו פרוסת לימון לסיר. דרך אגב, חצי כפית של אבקת סודה לשתייה עושה את אותו האפקט.
איך לאפות בלי ביצים
אם אתם אופים לחמניות או מאפים אחרים ולפתע גיליתם שאין לכם ביצים (או שאתם טבעוניים), אתם יכולים להשתמש בבננה במקום. ביצה אחת = חצי בננה. הטעם בהחלט לא יהיה פחות טוב.
הקפה המושלם
את הטריק הזה יעריך כל מי שאוהב קפה או לא מסוגל לקום בבוקר בלי כוס קפה טובה. הוסיפו קורט מלח וקינמון לקפה הטחון לפני שאתם מכינים אותו. המלח עוזר להיפטר מהטעם המר של פולי קפה שרופים, והקינמון מוסיף טעם נפלא.
איך לחצות תפוח עם הידיים
אם יש לכם תפוח אחד ושני אנשים, הנה דרך קלה לחצות אותו לשניים.
-
הסירו את הגבעול
-
קחו את התפוח ביד והתחילו לסובב עד שיש לכם אחיזה טובה
-
לחצו עליו עם הידיים כשאתם דוחפים אותו לשני צדדים מנוגדים – הוא אמור להיפתח לחצי בקלות
דרך מהירה לקלף שום
כדי לחסוך זמן בקילוף שום, הכניסו אות ולמיקרו ל 15 שניות – הקליפה תתקלף במהירות
פלפל ירוק מושלם
כשאתם קונים פלפל ירוק, הפכו אותו והסתכלו על התחתית שלו. אם אתם רואים 3 בליטות, הוא ‘זכר’. 4 בליטות זה ‘נקבה’ והם מתוקים יותר, ועדיף להשתמש בהם כשהם טריים. הטעם של ה’זכרים’ עמוק יותר, כך שהם מרכיבים מצוינים למנות שונות.
לפרוס מאפים בלי סכין
אתם יכולים להשתמש בחוט דנטלי כדי לחתוך ולפרוס במהירות עוגות ומאפים
טוב יותר מצ’יפס
אם אתם חושבים שאין דבר טוב יותר מצ’יפס, נסו לבשל את זה: תעשו חתכים דקים בתפוח האדמה, פזרו קצת שמן זית, והכניסו פרוסות חמאה בחתכים, והוסיפו מלח ופלפל לפי הטעם. הכניסו לתנור שחיממתם מראש על 220 מעלות במשך 40 דקות. זו תהפוך למנה האהובה עליכם.
קילוף מהיר של תפוח אדמה
אם אתם לא אוהבים לקלף תפוחי אדמה, הטריק הזה הוא בשבילכם.
- תעשו חתכים קטנים בתפוח האדמה
- הכניסו את תפוחי האדמה לסיר, שפכו מים חמים, וחכו לרתיחה
- שפכו את המים הרותחים ושימו במקום מים קרים
- קחו כל פעם תפוח אדמה אחד וקלפו ממנו את הקליפה