כרוב ידוע בשל התכונות הבריאותיות והחומרים המזינים שלו.
הירק הוא דל קלוריות, עשיר בויטמין C, אשלגן ו-ויטמין K.
כבר מאות שנים משתמשים בכרוב, לא רק בתור מאכל, אלא גם כדי לטפל בנפיחויות ופציעות. מחקרים שנערכו באוניברסיטת צפון קרולינה מצאו גם שלכרוב יש יכולת להילחם במחלת הסרטן.
כרוב מכיל נוגדי חמצון חיוניים וחומצות אמינו. כל אלה בעלי תכונות אנטי דלקתיות, אשר מועילות מאוד בטיפול בכאב ונפיחות במפרקים. יש הטוענים גם שכרוב מספק הקלה בכאבים של דלקת מפרקים ניוונית.
כפי שמסתבר, החומרים המזינים המדהימים הללו יכולים לטפל בצורה מצוינת בכאבי מפרקים.
אתם צריכים:
- כרוב ירוק (גם כרוב סגול יכול לעבוד, אבל הוא צורב)
- נייר אלומיניום
- מערוך
- תחבושת/גאזה
- תנור
מה לעשות:
1. הורידו את העלים החיצוניים של הכרוב ושטפו היטב. יבשו, והוציאו את החלק הקשה של הגזע.
2. השתמשו במערוך על הכרוב עד שהוא מתחיל להוציא את המיצים שלו.
3. עטפו את העלים בנייר אלומיניום וחממו אותם מספר דקות בתנור עד שהכרוב חם. הניחו על האזורים הכואבים בגוף ותהדקו עם תחבושת או גאזה.
4. השאירו את הכרוב למשך שעה וחזרו על הפעולה 3 פעמים ביום. חשוב מאוד לשטוף את האזור אחרי כל פעם.
אם אתם מעדיפים טיפול קר, אתם יכולים לעשות את אותו תהליך, רק במקום לשים את העלים בתנור, הכניסו אותם למקרר עד שהם קרים. את ההשפעה אתם תרגישו יום למחרת.
למרות שנדירים המקרים שאנשים רגישים לכרוב – אם אתם מרגישים חוסר נוחות או גירוד, הסירו מיד את הכרוב.
הטיפול הזה יכול לעזור, אך חשוב לזכור שתמיד כדאי להתייעץ עם רופא כאשר סובלים מבעיות רציניות.
אני תמיד אהבתי לנסות טיפולים טבעיים לפני שפניתי לתרופות.