יש מעט מאוד קינוחים שאנחנו יכולים לעמוד בפניהם ביום חמים, והתשוקה שלנו למשהו מתוק תמיד גוברת על כל דבר אחר.
וכשחג השבועות מתקרב אין כמו עוגת גבינה טובה כדי להרגיש את החג, במיוחד בימים קשים אלו, כשכולנו רוצים לחזור לשגרה ולימים הרגילים.
וכשתכינו את העוגה הזו, אף אחד לא יוכל לעמוד בפניה, כשהיא משלבת פירות, גבינת שמנת, פודינג ועוגיות, היא לא רק מרעננת, אלא גם תעשה לכם את החג!
אז המשיכו לקרוא וגלו איך להכין את העוגה הנפלאה הזו שתשמח את כל הבית שלכם.
עוגת השכבות הזו תעניק סיפוק אפילו למבקרים הקשוחים ביותר, יש בקינוח הזה משהו לכל אחד. מהעוגיות הפריכות, דרך הגבינה המרעננת והקרירה לשכבות הפודינג ועד לפרי שלמעלה. זה קינוח מושלם ליום חם.
מבט אחד על הקינוח הזו והתאהבנו. גלו איך להכין את עוגת לזניית הגבינה עם תותים המושלמת הזו.
לשכבות הפריכות תצטרכו:
2 וחצי כוסות פירורי פתי בר
110 גרם חמאה מומסת
1/2 כוס סוכר
לשכבות הגבינה תצטרכו:
1/4 כוס סוכר
225 גרם גבינת שמנת רכבה
2 כוסות שמנת מתוקה
לשכבת פודינג התותים תצטרכו:
חלב
1 חבילה פודינג וניל
גביע יוגורט תותים
500 גרם תותים פרוסים
לשכבת הקצפת:
1 כוס שמנת מתוקה
2 כפיות סוכר
הכנה
להכנת העוגיות חממו את התנור ל 180 מעלות. ערבבו את פירורי העוגיות עם החמאה המומסת וחצי כוס סוכר והדקו לתחתית של תבנית זכוכית בגודל 25X25. אפו במשך 15 דקות, לאחר מכן השאירו בצד להתקרר.
כדי להכין את שכבת הגבינה, קחו קערה וערבבו עם מיקסר את גבינת השמנת ורבע כוס סוכר עד לקבלת מרקם קל ואוורירי, כ 2 דקות. לאט לאט הוסיפו את השמנת המתוקה עד לקבלת מרקם קרמי.
לשכבת פודינג התותים קחו קערה נוספת וערבבו את פודינג הוניל עם חלב (לפי ההוראות על האריזה), יוגורט התותים וכ 3 כפות תותים עד לקבלת מרקם אחיד. התחילו עם 1 וחצי כוסות חלב, עד לקבלת מרקם של פודינג. אם יש צורך הוסיפו עוד חלב.
שמרו את שאר התותים לחלק העליון של העוגה.
לשכבת הקצפת האחרונה, ערבבו עם מיקסר את השמנת המתוקה עם הסוכר עד לקבלת מרקם קרמי, כ 2-3 דקות.
אז כאשר שכבת העוגיות התקררה, הוסיפו שכבת גבינה, אחר כך שכבת פודינג תותים. אחר כך שכבת קצפת, וקשטו למעלה עם פרוסות תותים טריים. הכניסו למקרר.
שתפו את המתכון הזה עם כל אוהבי האוכל שאתם מכירים. הם בטוח יודו לכם!