אנשים רבים לא יודעים, אבל צנון מציע תועלות בריאותיות רבות. הוא מכיל בתוכו חומרים מזינים רבים.
כל הצמחים ממשפחת המצליבים הם מזינים, מהשורש ועד העלים. העלים של הצנון מכילים יותר ויטמין C, חלבונים וסידן מאשר השורש. משתמשים בהם לטיפול לבעיות כליות ועור, אבל גם במלחמה נגד הסרטן. הם יכולים אפילו להקל על עקיצות של חרקים!
הצנון עשיר בחומצה פולית, ויטמין C ואנתוציאנין. החומרים המזינים הללו נלחמים בסרטן. צנון יכול לסייע נגד סרטן הפה, וסרטן המעי הגס, כמו גם סרטן הכליות והקיבה.
הצנון מכיל ויטמין C, אבץ, זרחן ועוד. כולם יעילים בטיפול בבעיות עור וביובש על העור.
הרסק שמכינים מצנון יכול לשמש כמסכה מרעננת ומרגיעה. אנשים בדיאטה יכולים ליהנות מצנון מכיוון שהוא דל קלוריות, ואין בו כמעט כולסטרול ושומן. צנון הוא גם עשיר בסיבים ומכיל כמות גדולה של מים. הכמות העשירה של הסיבים יעילה מאוד בטיפול טחורים ועצירות. מיץ צנון יכול לסייע ולהרגיע את מערכת העיכול ולנקות רעלים מהגוף.
כך תכינו סירופ צנון
הצנון הפיקנטי מזרז את חילוף החומרים, מפחית הרגשת עייפות ובאותו הזמן הוא נפלא להתפתחות חיידקים טובים בבטן.
מרכיבים:
- 125 גרם צנון
- 4 לימונים
- 3 כפות דבש
- 2 כפות קינמון
- 1-2 ס”מ שורש ג’ינג’ר
אופן ההכנה:
- ערבבו את הצנון והג’ינג’ר בבלנדר
- סחטו את ארבעת הלימונים ושפכו את המיץ לבלנדר
- ערבבו 2-3 דקות, ואז הוסיפו את הדבש והקינמון
- ערבבו היטב
- העבירו את הסירופ לבקבוק זכוכית
וזה הכל! יש לכם סירופ נפלא שיספק תועלות בריאותיות נפלאות לגוף שלכם.