לחם הוא חלק חשוב מהתפריט בעולם המערבי כבר זמן רב שזה יהיה מוזר לאכול ארוחה בלעדיו.
מתאים לארוחת בוקר, צהריים וערב, אין הרבה ארוחות שפרוסת לחם לא הולכת טוב איתן. שלא לדבר על סנדביצ’ים וכדומה.
מה שהופך את זה למתסכל ביותר כשאתם חושבים שיש לכם לחם בבית רק כדי למצוא אותו אחרי שהוא החל לפתח כתמי עובש. כולנו היינו שם: אתם מרימים את הפרוסה ומגלים שיש עליה כתמים כחולים-ירקרקים. בחלק מהמקרים, אתם יכולים להוריד את החלק ה’נגוע’ ולאכול את מה שנשאר…נכון?
אני בהחלט הייתי עושה את זה, עד שקראתי את המידע בכתבה הזאת. יתכן וזה ישנה את הדרך בה אתם אוכלים לחם מהיום והלאה…
לפעמים הצורך שלנו לחסוך כסף או למלא את הבטן שלנו גובר על הרעיון של זריקת לחם לפח, רק בגלל שיש פינה קטנה עם קצת עובש.
אך כפי שמדווחים באתר Tech Insider, עובש בלחם יכול להיות יותרת מסוכן ממה שאתם חושבים.
לא רק שהוא גורם לסנדביץ’ שלכם להיות בטעם אחר, אלא שעל ידי אכילת הלחם – כן, אפילו החלק הנקי – מושפע על ידי העובש ויכול לגרום להיות להיות חולים תוך רגעים ספורים.
למרות שאולי נראה שהעובש השפיע רק על חלק קטן מהלחם, המציאות היא שהשורשים העמוקים של hyphae (הקורים המרכיבים את תפטיר הפטרייה) יכולים לזהם את כל הפרוסה.
בדיוק כמו עצים, עובש יכול להפיץ את השורשים שלו מתחת לפני השטח, כשלא רואים אותם, ולכסות את כל פרוסת הלחם ולהפוך אותה לבלתי אכילה.
ואם זה לא גרוע מספיק, נבגי עובש יכולים להתפשט בקלות לפרוסות לחם אחרות בשקית. לפני שאתם שמים לב, אין לכם ברירה אלא לזרוק את כל הכיכר לפח.
עכשיו זה נכון שיש עובש שהוא גם טוב, כמו פניציליום לדוגמא, אבל אחרים יכולים לגרום לזיהומים מסוכנים בגוף.
אין באמת דרך לדעת איזה סוג עובש יש על הלחם שלכם, אבל תדעו שתמיד עדיף להיות בטוחים מאשר להצטער אחר כך. קחו למשל עובש בשם Rhizopus stolonifer שיכול לגרום לאינספור בעיות בגוף שלכם.
אז כדי להיות על הצד הבטוח, אם אתם רואים עובד על הלחם שלכם, עדיף להיפטר ממנו. למה להסתכן?
ובכן, אנחנו בהחלט לא ידענו שכמות קטנה של עובש על פרוסה אחת יכולה לזהם את כל הכיכר. ומהיום בהחלט נזרוק את הפרוסה ואת כל הכיכר לפח ברגע שנראה את הסימנים!
עזרו לנו להפיץ את המידע החיוני והחשוב הזה בפייסבוק!