אני אוהב לאכול ביצים, ואני אוכל כ 6-7 ביצים בשבוע.
מאז שהייתי קטן אני זוכר שאכלתי ביצים לארוחת בוקר ואפילו הייתי מתלונן אם לא הייתה חביתה או ביצה קשה בבוקר.
אז אולי אני קצת משוחד לגבי ביצים, אבל פשוט הייתי חייב לחלוק איתכם את הטריק הנפלא הזה לביצים קשות.
בתקווה שטריק הזה יעשה לכם את החיים קצת יותר קלים בעתיד.
בטח שמתם לב שקל מאוד להרתיח ביצים מסוימות כשאחרות עושות לנו חיים קצת יותר קשים – אפילו כשהן מגיעות מאותו קרטון.
אבל האם ידעתם שהכי קל לקלף ביצים ולבשל אותן כשהן בנות 7-10 ימים?
הנה כמה טריקים להכנת הביצה הקשה המושלמת:
1. נמאס לכם לקלף ביצים ושחצי מהקליפה לא מתקלפת ואתם מקבלים חצי ביצה הרוסה ומכוערת? נסו להוסיף כפית של אבקת סודה לשתייה למים כאשר אתם מרתיחים את הביצים. זה יעלה את הרמת האלקלית של מי הבישול – וכך יהיה קל יותר לקלף את הביצים.
2. הטריק הזה יעזור לכם לגלות בנות כמה הביצים: הכניסו ביצה למים ותראו מה קורה. אם הביצה שוקעת על הצד שלה, היא טרייה. אם היא שוקעת באופן אנכי, אז היא אידיאלית לבישול, ואם היא צפה על פני המים היא ישנה.
3. האם הביצים נסדקות בבישול במים ויוצרות בלאגן בסיר? נסו לפזר קצת מלח במים. זה יגרום ללבן של הביצים להתקרש מהר יותר. אז אם הביצה נסדקת, פחות חלבוני ביצה יברחו לפני שהסדק נסגר.
4. ביצים שמאוחסנות במקרר הן קרות ונסדקות מהר יותר כאשר מכניסים אותן למים רותחים. כדי לוודא שהן לא יסדקו הכניסו את הביצים הקרות למים לפני שהרתחתם אותם.
5. האם אתם אוהבים ביצים קשות כמוני? תנו להן לשבת במים קרים אחרי שהן מוכנות ולא תהיה לכם בעיה לקלף אותן.
אני חושב שכולם צריכים להכיר את הטריקים החכמים האלה!
אל תשכחו לשתף את הטריקים האלה עם החברים והמשפחה שלכם כדי שהם הם יכירו אותם.