הארוחה החשובה ביותר ביום היא ארוחת הבוקר, תמיד חשוב לאכול ארוחת בוקר בריאה ומזינה. הארוחה מספקת לכם את האנרגיה ליום ומאיצה את חילוף החומרים.
אם אתם מנסים להוריד משקל עודף, לעולם אל תדלגו על ארוחת הבוקר, אחרת רק תרצו לאכול דברים לא בריאים במהלך היום.
מחקר שפורסם ב Annals of Nutrition & Metabolism מצא שהדבר הטוב ביותר לאכול בארוחת הבוקר הוא שיבולת שועל. במחקר השתתפו 36 גברים ונשים שחולקו ל 3 קבוצות.
כל המשתתפים צרכו 350 קלוריות ביום, כשהקבוצה הראשונה קיבלה שיבולת שועל, הקבוצה השנייה קורנפלקס, והשלישית שתתה מים לארוחת הבוקר, בארוחת הצהריים הם אכלו אותו הדבר.
המשתתפים היו צריכים לתעד את רמת השובע שלהם בשלוש השעות הבאות. חוקרים ניתחו את דגימות הדם שלהם על מנת לשלוט על רמת הסוכר בדם והאינסולין.
הם מצאו שלמשתתפים בקבוצה הראשונה היו פחות השתוקקויות למזון בבוקר ובצהריים, וצרכו 31% קלוריות פחות בארוחת הצהריים. שיבולת שועל הייתה היעילה ביותר עבור אנשים שרוצים להוריד במשקל, והאנשים הללו צרכו 50% פחות קלוריות בארוחת הצהריים.
משתתפים מהקבוצה השנייה הרגישו רעב אחרי 3 שעות, וזה היה גם המקרה אצל אלה ששתו מים לארוחת הבוקר.
מחקרים רבים אישרו את הממצאים הללו, וגילו ששיבולת שועל בארוחת הבוקר עוזרת להוריד משקל ומפחיתה את צריכת הקלוריות ב 31-50%.
שיבולת שועל היא טעימה ובריאה וניתן להוסיף אותה למנות רבות, סלט, נזיד, וגם לקינוח.
שיבולת שועל מכילה חומרים מזינים רבים, ומספקת תועלות בריאותיות רבות כגון:
מספקת הרגשת שובע
שיבולת שועל היא עשירה בסיבים אשר מונעים תשוקה לאוכל ומעניקים הרגשת שובע. הסיבים מסייעים לעיכול ותורמים להורדת המשקל.
מורידה את לחץ הדם
שיבולת שועל מאזנת את לחץ הדם, מכיוון שהיא מכילה ליגנן, סיב ירק אשר מוריד את לחץ הדם ב 30% אם צורכים אותו באופן קבוע.
מוריד את רמת הכולסטרול
הסיבים בשיבולת שועל נקשרים לשומן בגוף, ומפחיתים את רמת הכולסטרול הרע בדם. שיבולת שועל מפחיתה את הסיכון למחלות לב, שבץ, ושומרת על בריאות הלב וכלי הדם.
מפחית את הסיכון לחלות בסרטן
מגזין רפואה בריטי פרסם מחקר בו הם מראה ששיבולת שועל מפחיתה את הסיכון לחלות בסרטן המעי הגס, סרטן השד, סרטן הערמונית וסרטן השחלות.