האם אתם כמוני (וכמו רוב האנשים בעולם) וזורקים לפח את קליפות הבצל אחרי שאתם מקלפים אותו?
אתם כמובן לא לבד, באירופה למשל כ 500,000 טונות של קליפות בצל נזרקות לפח מדי שנה. אבל אחרי שלמדתי על התועלות של קליפות הבצל, אני בהחלט אחשוב פעמיים לפני שאזרוק אותם שוב לפח.
האם ידעתם, למשל, שקליפת הבצל מכילה סיבים ופלבנואידים אשר מצוינים לגוף שלכם?
מחקרים הראו שקליפות בצל הן מלאות בנוגדי חמצון אשר יעולות לעזור לזרימת הדם ולהפחית את הסיכון למחלות לב וכלי דם.
1. עוזר לכולסטרול
לפי ד”ר ויקטור גורביץ’, צריכה של בצל חי או קליפות בצל עוזרת לחולים עם כולסטרול HDL נמוך (הכולסטרול הטוב). מחקרים הראו שאנשים שצרכו בצל חי או קליפות בצל במשך 203 חודשים העלו את רמת ה HDL ב כ 30%.
2. מוריד את לחץ הדם
מחקרים הראו שקליפת הבצל מכילה מרכיבים טובים ללחץ הדם, והם עוזרים במקרה שלחץ הדם גבוה או נמוך מדי.
3. מפחית את הסיכון לחלות במחלות שונות
החוקרת ונסה בניטס הגיעה למסקנה שניתן למנוע מחלות כמו סרטן המעי הגס, סוכרת סוג 2, ומחלות לב וכלי דם על ידי אכילת קליפת בצל.
המרכיבים הפנוליים בקליפת הבצל מסייעים למנוע מחלות לב שונות והם בעלי תכונות אנטי-סרטניות.
4. עשירים בנוגדי חמצון
קליפת הבצל עשירה בנוגדי חמצון, אשר מצוינים למערכת החיסונית של הגוף.
5. מונעים השמנת יתר
קליפות בצל עשירות בסיבים שיכולים לעזור לאנשים הסובלים מהשמנת יתר וסוכרת סוג 2.
6. מסייעים לצמיחת שיער
מחקרים הראו שקליפת הבצל מלאה בגופרית, אשר מחזקת את השיער וגורמת לו לצמוח בצורה טובה, מהירה וחזקה יותר.
קליפות בצל טובות גם לדברים אחרים מלבד הבריאות שלכם. למשל, אתם יכולים לצבוע איתן את השיער ולהימנע מטיפול בכימיקלים שעלול להרוס לכם את השיער.
טיפ בונוס: מה אתם צריכים לעשות
אכילת קליפת בצל היא לא דבר מעורר תאבון, אז הנה כמה דרכים בהן תוכלו להוסיף קליפות בצל לתפריט היומי שלכם.
הדרך הטובה (והטעימה) ביותר לצרוך קליפות בצל היא להוסיף אותן לרוטב, מרק או תבשיל ואז לסנן לפני שאתם אוכלים.
דרך נוספת לקבל את כל החומרים המזינים היא להרתיח את קליפות הבצל במשך 10-15 דקות, ואז לשתות את הנוזל אחרי שסיננתם את הקליפות.
מומלץ מאוד להשתמש בבצלים אורגניים, מכיוון שבצלים בדרך כלל מרוססים בחומרי הדברה.