בסוף השבוע שלי אני אוהב לישון עד מאוחר, לקחת את הכל רגוע, לנוח…ועוד מרכיב חשוב בסוף השבוע שלי הוא ביצים לארוחת הבוקר.
לא משנה אם הן מקושקשות, ביצת עין, או ביצה בקן, כשמתחשק לי, אני תמיד נהנה לאכול ביצים.
וקליפות הביצים הולכות כמובן ישר לפח האשפה, ושם הן נשכחות.
אבל אחרי שקראתי את זה, זה בהחלט עומד להשתנות.
זה לא סוד שכמויות אוכל אדירות מתבזבזות מדי שנה. דבר אחד שאנחנו יכולים לעשות זה לבדוק את כמות האוכל שאנו קונים ומגישים, ובכך לחסוך כסף וגם להימנע מזריקת מזון לפח.
אבל יש דבר נוסף שמעולם לא חשבתי עליו: דברים שנראים בלתי אכילים יכולים לשמש למטרה מצוינת. ואחד הדברים הללו הם קליפות ביצים.
קליפות הביצים עשויות מכמעט 90% סידן טהור, מינרל חיוני לשרירים ולעצמות, לכן אולי תחשבו שוב לפני שאתם זורקים את הקליפות לפח.
אז איך לנצל את המקסימום מהסידן היקר שנמצא בקליפה? פשוט מאוד.
1.
שטפו 12 קליפות ביצים במסננת. שטפו היטב, אך תוודאו שהקרום של הביצה עדיין נמצא.
2.
הכינו את קליפות הביצים לסיר עם מים רותחים, ותוודאו שהן נשארות שקועות מתחת למים. הרתיחו במשך 10 דקות כדי להיפטר מבקטריות וחיידקים אפשריים.
3.
הוציאו את קליפות הביצים מהמים ונערו אותן היטב כדי להיפטר מכל המים. הניחו את הקליפות על תבנית אפייה והכניסו לתנור על חום של 200 מעלות למשך 15 דקות.
4.
כשהקליפות הפכו פריכות, הוציאו מהתנור, ותנו להן להתקרר. לאחר מכן הכניסו לבלנדר, ערבבו עד לקבלת אבקה.
5.
עכשיו יש לכם מקור סידן טבעי שאתם יכולים להוסיף לארוחות. פזרו קצת מעל המרק, קינוח, רוטב או משקה. הסידן הנוסף יסייע לכם לשמור על גוף ועצמות בריאים.
חצי כפית מכילה כ 400 מ”ג סידן.
יש לכם ביסוס לדברים האלה?
עם כל הזיהום שיש בלולים לא הייתי נוגע בקליפות