במשך תקופה ארוכה, נייר אלומיניום היה מוצר שנמצא בכל מטבח. תפתחו מגירה במטבח של כל אחד ותמצאו את הגליל הכסוף הזה. מדוע? מכיוון שהוא שימושי מאוד ויעיל ביותר עבור מטלות במטבח וברחבי הבית.
בדרך כלל משתמשים בנייר אלומיניום כדי לכסות קדרות ומנות שנכנסות לתנור. אבל עכשיו מחקר חדש מראה שאם מבשלים עם נייר אלומיניום, אתם חושפים עצמכם לסיכונים בריאותיים חמורים.
למדו מה קורה כאשר אתם מבשלים עם נייר אלומיניום, ואז תחליטו בעצמכם אם להשתמש בו או לא.
במילים פשוטות, אם אתם מבשלים עם נייר אלומיניום, אתם משחקים עם הבריאות שלכם.
הדבר הראשון שאתם צריכים לדעת זה שנייר אלומיניום מזיק למוח שלכם. הוא מתכת כבדה ורעילה ויש קשר ישיר בינה לבין מחלת האלצהיימר.
חשיפה למתכת הזו עלולה להוביל לפגיעה בבריאות הנפשית שלכם. היא משפיעה על הקואורדינציה, שליטה גופנית, זיכרון, ושיווי משקל. למרבה הצער, רבים הסובלים מהרעלה של הרעלן הזה (נוירו-טוקסין), הנזק הוא לצמיתות. אתם עלולים לסבול ממרווחים גדולים בזיכרון שעלול להפריד ביניכם לבין האנשים האהובים עליכם, אם הכימיקל הזה משפיע בצורה החמורה ביותר.
מלבד נזק מוחי, בישול עם נייר אלומיניום יכול להשפיע גם על העצמות שלכם. המתכת יכולה להצטבר בעצמות. זה רע מכיוון שהיא מתחרה עבור מקום עם הסידן בעצמות ולעתים קרובות היא גוברת על המינרל החיוני. למרות שמבנה עצמות מאלומיניום נשמע כמו משהו מסרטי מדע בדיוני – הגוף שלנו פשוט לא יתפקד כמו שצריך במצב כזה. אתם זקוקים לסידן כדי למנוע מהעצמות להישבר וליפול.
מכאן, הסיכון שבבישול עם נייר אלומניום רק הולך וגדל. הוא רע גם לריאות שלכם. לנשום חלקיקי אלומיניום גורם לנזק למערכת הנשימה. אפילו אם אתם שמים נייר אלומיניום על הגריל, יתכן ואתם נושמים את החלקיקים האלה ולאט לאט הורסים את הריאות.
אם אתם בטעות מעכלים חלקי אלומיניום, אתם מסתכנים בבעיות האלה. אז נכון שאתם לא מגלגלים כדור של נייר אלומיניום ואוכלים אותו, אך כאשר אתם מבשלים איתו בטמפרטורה גבוהה, חלקי מתכת יכנסו לאוכל שלכם. טמפטורה גבוהה יותר סדקים במתכת אשר גורמים לחלקיקים להישבר וליפול אל תוך האוכל שלכם.
אפילו אם חלקיקים לא נשברים, יכולה להיווצר נזילה כימית כאשר מבשלים עם תבלינים מסוימים או לימון
ד”ר אסאם זוביידי, מהנדס כימי וחוקר באוניברסיטה האמריקנית של שארג’ה, גילה שארוחה אחת שבושלה עם נייר אלומיניום יכולה להעביר 400 מ”ג אלומיניום.
“ככל שהטמפרטורה גבוהה יותר, כך תהיה נזילה גדולה יותר. נייר אלומיניום אינו מאים לבישול ואינו מתאים לשימוש עם ירקות כמו עגבניות, פירות הדר או תבלינים”, אומר ד”ר זוביידי.
ארגון הבריאות העולמי מזהיר אנשים לא לצרוך יותר מ 60 מ”ג אלומיניום ביום.
צפו בסרטון כדי ללמוד עוד:
ומה לגבי המטוסים שמפזרים אבקת אלומניום כחלק מטכנולוגיה שמתיימרת להנדס את האקלים ולהוריד את הטמפרטורה
בשם “כימטריאלס “,וחושפת אותנו לאלומניום דרך הנשימה ובמזון??
לכל מי שמתעצל לרחוץ כלים!
שווה להתאמץ ולהימנע משמוש ברעל הנפלט. קרוב משפחה שלנו קיבל הרעלת אלומיניום ומאז יש לו פגיעה בלתי הפיכה בשרירים. משהו כמו איש ברזל!!!
נוסיף גם את הנזק לאיכות הסביבה.
אין להשתמש. נקודה.
רופאים מזהירים? שיחתמו את שמותיהם ואפשר יהיה לשוחח אתם.
בכל מחקר – תלוי מי המפרסם.
ההפחדות בנושאי מזון מתפרסמות חדשות לבקרים על ידי יד נעלמה… מה שכתוב לעיל נכון לגבי 90 אחוז, או יותר, מכל מה שאנו צורכים בחיים. נשמע מאד חובבני.
למה משרד הבריאות לא מונע את שיווק המוצרים מאלומיניום אשר ישנם במיטבח בכל בית וכל יצרני המזון המספקים מזון איפה שר הבריאות איפה כל המחוקקים שיורידו את המוצר מהמדפים איפה התקשרות שיש לה יכולת להניע את כל התהליך במהירות כמו שיודעים לעשות זאת בדברים אחרים