האם אתם זורקים לפח את גלעין האבוקדו אחרי שאתם מכינים גוואקמולי?
אני הייתי עושה את זה. אני אומנם יכול לשתול אותו, אבל יקח שנים רבות עד שאראה ממנו פירות, וגם זה אחרי השקעה והרבה מאוד סבלנות.
אבל מסתבר שדווקא הגלעין הוא החלק הבריא ביותר באבוקדו.
היום, כולם ממחזרים ומשתמשים בשאריות, וזו דרך נפלאה להפחית את כמות הפסולת ולשמור על איכות הסביבה.
אבל דבר אחד שאני בטוח שכמעט כולם זורקים לפח – ובלי צורך – הוא גלעין האבוקדו.
בשנה שעברה סרטון על גלעין האבוקדו הפך ויראלי, ואנשים החלו לדון אודות התועלות הבריאותיות של הגלעין. וכפי שמסתבר, במשך כל השנים הללו זרקנו לפח את החלק הבריא ביותר של הפרי.
התזונאית המפורסמת איימי שפירא אמרה לדיילי מייל שגלעין האבוקדו עשיר בסיבים ונוגדי חמצון, כאשר כ 70% מנוגדי החמצון של האבוקדו נמצאים בגלעין.
בנוסף, הסיבים שנמצאים בגלעין מצוינים עבור העיכול ומעניקים לכם הרגשת שובע. זה אומר שאכילת גלעין האבוקדו מפחיתה את צריכת הקלוריות ומסייעת להוריד משקל.
מכיוון שלא ניתן לאכול את גלעין האבוקדו בלי בישול, אל תנסו לשבור את השיניים ולנגוס בו.
חממו את התנור לחום של 120 מעלות, ותאפו את גלעין האבוקדו על מגש במשך שעתיים.
הדרך הטובה ביותר היא להפוך את גלעין האבוקדו לקמח ולהשתמש בו בשייקים, יוגורט וכו’.
ברגע שהגלעין רך, הכניסו אותו לבלנדר וטחנו אותו עד שהוא נהיה אבקתי.
אם אין לכם בלנדר, אתם יכולים להשתמש בפומפייה.
למדו עוד איך להפוך גלעין אבוקדו לראוי למאכל: